fbpx

British Institute,
Uluslararası saygınlığa ve geçerliliğe sahip Discovery, Oxford ve Cambridge üniversitelerinin dil eğitim sistemini esas almıştır. Bu sisteme göre İngilizce ; Beginner, Elementary, Pre-intermediate, Intermediate ve Upper-intermediate  olmak üzere 5 temel seviye ve sonrasında TOEFL, “Business Class” “Sektörel İş İngilizcesi” gibi özel programlardan oluşan yapıda eğitim verilmektedir.
Grammer ağırlıklı başlangıç seviyelerinde en iyi Türk öğretmenler, konuşma ağırlıklı ileri seviyelerde ise ana dili İngilizce olan yabancı öğretmenler görev yapmaktadır. Eğitimde, dinleme – anlama – konuşma – okuma – yazma – dilbilgisi ve görsel nitelikli aktiviteler bir bütünlük içerisinde verilir.
Genel İngilizce eğitimlerinde her seviye 90 saatte tamamlanmaktadır. Her 4 üniteden sonra yapılan quizlerle sınıfın ve bireylerin eksikleri belirlenip, eksikler ek veya telafi derslerle tamamlanır. Dolayısıyla seviyenin sonuna eksiksiz gelinmiş olunur. Buna rağmen bir üst seviyeye geçemeyen öğrencilere eğer devamsızlığı %10 dan dan fazla değil ise aynı seviye ücretsiz verilir.

Seviyeler (Kurlar)

Verimli bir İngilizce eğitimi, seviyenize en uygun sınıflarda mümkündür. British Institute, öğrencileri detaylı bir seviye sınavının ardından kendilerine en uygun sınıflara yerleştirilirler. Amerika ve İngiltere`nin ciddi dil okullarında olduğu gibi, okulumuzda da toplam 5 seviyeden oluşan Eğitim Sistemi uygulanır. Beş seviyeyi tamamlayanlar, TOEFL derslerine devam edebilirler.
Her seviye 90 saatten oluşur. Seviye boyunca her bölümün sonunda sınav yapılır.

British Institute, başarısız oldukları takdirde, devamsızlığı %10`u geçmeyen ve ödevlerini eksiksiz yapmış olan öğrencilere “ücretsiz eğitim hakkı” verir.

Öğretmen kadromuzun tamamı diplomalı ve sertifikalı Yabancı ve Türk öğretmenlerden oluşur. Öğretmenlerin özgeçmişleri titizlikle incelenir ve araştırılır. Ayrıca her şubede eğitim kalitesini arttırmaktan ve geliştirmekten sorumlu eğitim müdürleri bulunur. Sadece öğretmenlerin kaliteli olması, bir dil okulunun başarılı olması için yeterli değildir. Aynı zamanda Türk personelinin de özenle seçilmiş olması gerekir. Öğrencilerimizin tüm istek ve sorunları ile bire bir ilgilenilir. Çünkü bizim için en değerli referans mezun olan öğrencilerimizdir.

A1 Seviyesi  (Başlangıç)
Hazırlık eğitimini tamamlamak isteyen öğrenciler Öğretmen eşliğinde gramer, dinleme, kelime bilgisi ve okuma çalışmaları yaparlar.
Kur sonunda: Öğrenciler basit konular üzerinde yabancılarla konuşabilir, paragraflar yazabilir, kolay konu başlıklarını okuyup anlayabilirler.
Karşılık gelen İngilizce bilgi seviyesi :
IELTS 2-3 ;
TOEFL IBT 0-8

A2 Seviyesi ( Temel )

Temel düzeyinin gerekli içeriğini tamamlayabilen ve İngilizce`yi belli bir seviyede konuşabilen öğrenciler içindir.
Kur sonunda: Öğrenciler günlük konuşmalarda yabancılarla kolaylıkla iletişim kurabilir, karmaşık cümleler kurup anlamlı paragraflar içeren yazılar yazabilirler.
Karşılık gelen İngilizce bilgi seviyesi : 
– IELTS 3-4
– TOEFL IBT 9-18
– TOEIC 200-250

B1 Seviyesi (Ön Orta)
Ön-orta düzeyinin gerekli içeriğini tamamlayabilen ve İngilizce`yi belli sınırda akıcı ve bilinçli konuşabilen öğrenciler içindir.
Kur Sonunda: Öğrenciler birçok farklı konu üzerinde yabancılarla uzun konuşmalar yapabilir, karmaşık cümleler kullanarak yazılar yazabilir, okuduğunu kolaylıkla anlayabilirler.
Karşılık gelen İngilizce bilgi seviyesi :
– IELTS : 4-5
– TOEFL IBT 19-40
– TOEIC 375-500
– FCE, C Derecesi

B2 Seviyesi (Orta)
Orta düzeyin gerekli içeriğini tamamlayabilen ve İngilizce`yi belli seviyede akıcı ve bilinçli konuşabilen öğrenciler içindir.
Kur Sonunda: Öğrenciler birçok farklı konu üzerinde yabancılarla uzun konuşmalar yapabilir, uzun anlamlı cümleler kurabilir, orijinal kitapları okuyup anlayabilirler.
Karşılık gelen İngilizce bilgi seviyesi :

– IELTS: 5-6.5
– TOEFL IBT 41-64
TOEIC 560-625

C1  Seviyesi (Üst Orta)
Üst-orta düzeyinin gerekli içeriğini tamamlayabilen ve İngilizce`yi iyi derecede kullanabilen öğrenciler içindir.
Kur Sonunda: Öğrenciler yabancılarla her konu üzerinde konuşabilir, tartışabilirler. İletişimde problem yaşamazlar.
Karşılık gelen İngilizce bilgi seviyesi :

– IELTS : 6.5-7
– TOEFL IBT 65-100
– TOEIC 690 +
– CAE

TOEFL

TOEFL iBT (Test of English as a Foreign Language – Internet-based Testing) tüm dünyada kullanılan bir sınav olup, İngilizce’de 4 ana becerideki yetkinliğinizi ölçer. Her yıl 1 milyon’dan fazla kişinin aldığı bu sınav okuduğunuzu ve dinlediğinizi anlama ve yorumlama, verilen bir konuda konuşarak ve yazarak fikirleriniz belirtme yetkinliğiniz ölçülmekte ve kapsamlı bir sonuç belgesi sunulmaktadır. TOEFL iBT sınavı şu anda tamamen bilgisayar üzerinde Internet yoluyla tüm dünyada uygulanmaktadır ve geniş kapsamlı olarak kolej ve üniversitelere başvurularda ve profesyonel amaçlı olarak kullanılmaktadır. Bunun ana nedeni ise, TOEFL iBT sınavının okuma, dinleme, konuşma ve yazma becerilerinin aynı anda ölçerek adayların gerçek dil yetkinliklerini tam olarak yansıtabilmesidir.
TOEFL, merkezi New Jersey, Princeton’da olan özel ve kar amacı gütmeyen Eğitimsel Test Servisi (Educational Testing Service) ETS tarafından hazırlanır ve idare edilir. Bu sınav uluslararası öğrencilerin İngilizce yeterlilik seviyelerini ölçmek ve belgelemek için oluşturulmuştur. Kolej ve üniversiteler, profesyonel lisans programları, şirketler, hükümet acenteları ve burs programları da TOEFL sonucunu, muhtemel adayların başarı seviyesini görmek için kullanmaktadır.
TOEFL iBT dünyanın birçok ülkesinde yapılmaktadır. Türkiye’de de başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir, Adana ve diğer bazı şehirlerde yapılmaktadır. İngilizce seviyesini öğrenmek isteyen herkes bu sınava girebilir ve uluslararası geçerliliği olan bir skor belgesine sahip olabilir.
Sınava internet üzerinden başvurulabilmektedir.  Aşağıdaki linkten önce ETS’ye üye olmanız gerekmektedir daha sonra sırası ile işlemleri takip edip, kredi kartı ile ödeme yaparak sınava girmek istediğiniz gün ve saati belirleyebilirsiniz.  TOEFL Practice Online https://toefl-registration.ets.org/TOEFLWeb/extISERLogonPrompt.do

Sınava isterseniz telefonla da kayıt olabilirsiniz. TOEFL sınavına gün almak için 00 31 320 239 540 no’lu numarayı arayabilir,  karşınıza çıkan İngilizce konuşan TOEFL yetkilisine istediği bilgileri vererek sınava kaydınızı yaptırabilirsiniz. Telefonla gün almadan önce yukarıdaki linkten online kayıt sayfasında üye olursanız telefonda daha kısa süre beklersiniz. Üye olunca size verilen ETS ID numaranızı telefonda belirtmeniz istenecektir. Sonrasında istediğiniz gün ve yer sorulacak, verdiğiniz kredi kartı bilgileri onaylandığı taktirde de gün almış olacaksınız.
Temmuz ayından itibaren belirtilen sınav ücreti 155 Amerikan Dolardır. Bu ücret sınav için gün alırken, kredi kartıyla doğrudan sınavı yapan şirket ETS’ye (Educational Testing Services) ödenir. Sınav tarihine 7 günden az kaldığı taktirde bu ücret 180 Amerikan doları olacaktır. Sınava üç günden az kaldığında başvuru yapılamaz. Yapılmış olan başvuru tarihi yine en geç üç gün öncesine kadar 40 Amerikan doları karşılığında değiştirebilirsiniz.

SINAV İLE İLGİLİ DETAYLAR

Sınav süresi toplam 4 saat 15 dakikadır. TOEFL iBT 4 bölümden oluşur.
Katılımcılar sırasıyla,

  • Reading (Okuma),
  • Listening (Dinleme),
  • Speaking (Konuşma) ve
  • Writing (Yazma) bölümlerini tamamlarlar.
    Reading (Okuma) Bölümü
    En az 3 en çok 5 okuma parçasından, her biri için  12 ila 14 soru sorulur. Bu sorular hem okuduğunu anlamayı hem de kelime bilgisini ölçer. Toplam süre verilen metinlere göre 60 – 100 dakika arasında değişir. Bazı sorular diğerlerine göre daha yüksek puan değerine sahiptir.
    Listening (Dinleme) Bölümü
    Katılımcılardan 4 ila 6 adet konuşmayı dinleyip, her biri için 6 soruyu yanıtlamaları istenir. Bu konuşmalar genelde bir üniversite hocasının 3-5 dakikalık her hangi bir konuda anlattığı derslerden alınmıştır. Katılımcılar dinlerken isterlerse sınav görevlilerinin dağıttığı kağıtlara not alabilirler. Diğer bir soru tipinde ise katılımcıların 2 ila 3 tane karşılıklı konuşmayı dinleyip not almaları ve yine her biri için sorulan 5 soruyu yanıtlamaları gerekmektedir. Toplam süre konuşmaların uzunluğuna göre 60 – 100 dakika arasında değişir. Bazı sorular diğerlerine göre daha yüksek puan değerine sahiptir.
    Speaking (Konuşma) Bölümü
    Bu bölümde katılımcılardan 45-60 saniye süren 6 farklı konuşma yapmaları istenir. Konuşmalar karşılıklı sohbet şeklinde değildir. Sorulan sorulara istenen sürede yanıt verilir ve bu yanıtlar bilgisayar tarafından kaydedilir, daha sonra değerlendirmesi yapılır.
    İlk bölümde katılımcıya bağımsız bir konu hakkında 15 saniyelik düşünme payı verilir ve daha sonra da 45 saniyelik bir konuşma yapmaları istenir. Bu tipte iki adet soru bulunmaktadır. İkinci bölümde katılımcılara ilk olarak 75-100 kelimelik bir okuma parçası verilir, sonrasında da 60-80 saniyelik aynı konuda bir konuşma dinletilir. 30 saniyelik düşünme payından sonra da adaydan 60 saniyelik bir konuşma yapması istenir. Bu soru tipinden de 2 adet bulunmaktadır. Üçüncü bölümde ise katılımcıdan her hangi bir konuda konuşma dinletilir ve not almaları istenir. Sonrasında sorulan soruya 20 saniyelik düşünme payının ardından 60 saniyelik bir konuşma yapılması istenir. Bu tipte de toplam 2 soru vardır. Katılımcılar bütün bu etkinlikler boyunca diledikleri kadar not alıp, konuşmalarında kullanabilirler.
    Writing (Yazma) Bölümü
    Yazma bölümü de iki farklı bölümden oluşmuştur. Katılımcıların her iki kompozisyonu da bilgisayarda yazmaları gerekmektedir. Katılımcılar istedikleri takdirde karalama kağıdı kullanabilirler.
    Birinci bölümde, katılımcılardan 300 kelimelik bir okuma parçasını 3 dakika sürede okumaları istenir. Bu sırada katılımcılar notlar alabilirler. Daha sonra okuma parçasıyla ilgili bir konuda 2 dakikalık bir konuşma dinletilir. Bu kısımda da katılımcılar istedikleri takdirde not alabilirler. Son olarak da katılımcılardan, okuyup dinledikleri konuda ortalama 200 kelimelik bir kompozisyon yazmaları istenir. Bu görev için verilen süre 20 dakikadır. Bu esnada okuma parçası da ekranda durmaktadır.
    İkinci bölümde ise katılımcılardan verilen bir konuda en 300 kelimelik bir kompozisyon yazmaları istenir. Verilen süre 30 dakikadır.
    Sınavın değerlendirilmesi her bölüm için aşağıdaki tablodaki gibidir.

Reading

  0 – 30

Listening

0 – 30

Speaking

0 – 30

Writing

0 – 30

TOPLAM

0 – 120

 

0-30 arasında her bölüm için ayrıca saptanan bu skorlar elde edilen toplam doğru cevap sayısı değildir. Söz konusu bölüm için elde edilen ham puandır. Ayrıca, Speaking bölümü için katılımcılara önce 0-4 arasında ve Writing bölümü için 0-5 arasında bir puan verilir, sonrasında da bu puanlar 0-30 arası ham puana dönüştürülecektir.

Sınav sonrasında skorunuzu, sınava girdiğiniz tarihten itibaren 15 iş günü sonra ETS’den daha önce almış olduğunuz kullanıcı adınız ve şifrenizle online kayıt bölümüne girerek web’den öğrenebilirsiniz. Posta ile elinize ulaşması 4-6 hafta arası bir süre olacaktır.

TOEFL IBT İLE SINAV SİSTEMİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİN AMACI

  • Akademik düzeyde iletişim kurabilme becerisinin ölçülmesi,
  • Dilin gerçekten ne düzeyde kullanıldığının yansıtılması,
  • İngilizce öğrenirken ve öğretirken en iyi pratiğin sağlanması olarak sıralandırılabilir.

Yeni Speaking bölümü sınav adaylarının İngilizce konuşma becerisini değerlendirmekte, eklenen birleşik (Integrated) Writing ve Speaking bölümleri ise, iletişim kurarken dil becerilerini birlikte kullanabilme kabiliyetini ölçmektedir. Birden fazla becerinin sözkonusu olduğu yeni Integrated bölümlerde, dilin gerçekten nasıl kullanıldığının yansıtılması amaçlanmaktadır.
Geçmişte, dil öğrenimi gramere dayalıydı ve öğrenciler iletişim kurma becerisini geliştirmeye ihtiyaç duymadan yüksek skorlar alabilmekteydi. Günümüzde ise, hem öğretenler hem de öğrenenler, İngilizce iletişim kurmanın önemini kavramıştır. Birçok İngilizce eğitim programında iletişim kurabilme ve becerilerin birlikte kullanılmasına yönelik dersler verilmektedir. TOFEL IBT ile de hedeflenen katılımcıların İngilizceyi çok yönlü olarak kullanabilmeleri ve sadece ezber gramer bilgilerinin ötesinde uygulamalı bir eğitimden geçmelerini sağlamaktadır.

IELTSIELTS: International English Language Testing System, İngilizce’nin geçerli olduğu ortamlarda eğitim almak veya çalışmak isteyen adayların İngilizce dil seviyesini ölçmek için hazırlanmış bir sınavdır.IELTS, British Council (BC), University of Cambridge English For Speakers of Other Languages (ESOL) ve International Development Programme of Australian Universities (IDP) tarafından ortaklaşa geliştirilen bir dil sınavıdır.IELTS Türkiye’de, İstanbul, Ankara ve İzmir’de uygulanır fakat bu sınavın bütün başvuru işlemleri sadece British Council İstanbul ofisinden yapılmaktadır.IELTS, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda, İngiltere ve Amerika gibi birçok ülkelerdeki üniversite ve şirketler tarafından kabul edilmektedir.  Türkiye’de IELTS’i kabul eden üniversite ve şirket sayısı ise gün geçtikçe artmaktadır. Örneğin: Boğaziçi, Bilkent, Bilgi, Yeditepe Üniversiteleri ve THY, Yapı Kredi ve Akbank gibi. Ayrıca göçmenlik büroları ve devlet kurumları da IELTS sınavını tanımaktadırlar. YÖK’de IELTS’nin ÜDS ve KPDS’ye denkliğini kabul etmektedir.

  • IELTS Sınavı Academic ve General Training olmak üzere iki modül seçeneğine sahiptir. General Training modülü genelde göçmenlik başvuruları için tercih edilir, Academic modül ise eğitim alanında yapılan başvurularda tercih edilmektedir. IELTS sınavını hangi modülde almanız gerektiğini, mutlaka sizden bu sınavı almanızı isteyen kuruma sorarak emin olunuz.
    SINAV  FORMATI
    IELTS Sınavı Listening (Dinleme), Reading (Okuma), Writing (Yazma) ve Speaking (Konuşma) olmak üzere 4 bölümden oluşmaktadır. Konuşma bölümü hariç, toplam sınav süresi 2 saat 45 dakikadır.

TEST SONUÇLARI
Sınav tarihinden sonra 13. gün Test Sonuç Raporunuz kurye ile adresinize gönderilir. Test Sonuç Raporunda, Listening, Reading, Writing ve Speaking bölümlerinin ayrı olarak 9 üzerinden değerlendirmesi ve bunların ortalaması olan sonuç notunuz yer almaktadır.
HANGİ KURUMLAR IELTS SINAVINI KABUL EDİYOR?
IELTS Avustralya, Yeni Zelanda, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere başta olmak üzere birçok ülkede, üniversite başvurularında kabul edilmektedir.
Amerika Birleşik Devletlerinde, 1400’den fazla üniversite ve kurum IELTS sınavını kabul etmektedir.  IELTS, dünya çapında 120 ülkede 300 test uygulama merkezinde, senede 48 test ile hizmet vermektedir. Teste bir kere girenler bir sonraki sınavda tekrar şanslarını deneyebilirler. Amerika dışında, İngiltere, Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda ve göçmenlik ofisleri dâhil olmak üzere İngilizce konuşulan eğitim kurumu ve profesyonel kurum IELTS’i kabul etmektedir. IELTS, dil değerlendirmede en yüksek uluslararası standartlara sahiptir. Test, IELTS’e en güvenilir test sonucu itibarını kazandıran, yüz yüze konuşmanın yanı sıra okuma, yazma ve dinleme bölümlerinden oluşmaktadır.

  • KPDS

Bu sınav yabancı dil tazminatından yararlanmak isteyen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu
(aylıklarını bu kanunun ek geçici maddelerine göre alanlar dâhil), 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri
Personel Kanunu, 2802 sayılı Hâkim ve Savcılar Kanunu, 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu
ve 3466 sayılı uzman Jandarma Kanununa göre çalışmakta olanların, kadrolar
karşılık gösterilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalışan personel ile 399 sayılı Kanun Hükmünde
Kararnamenin 3/c maddesine tâbi sözleşmeli personelin katıldığı sınavdır.

Açılımı kamu personeli yabancı dil sınavı olan KPDS, ÖSYM tarafından hazırlanır ve
bu sınavda, sınava giren kişilerin İngilizce okuma ve anlama becerilerini sınamak amaçlanır.
Yılda sadece iki kez (Kasım ve Mayıs) gerçekleştirilern sınava devlet kurumlarında çalışmayı
amaçlayan kişiler ile kamu, kurum ve kuruluşlarınca yurtdışı teşkilatında sürekli göreve
atanacak memurlar girmektedir. Bunun yanında mütercim veya tercümanların işe başlamadan
önce yeterli dil becerisine sahip olduklarını tespit ettirmek için bu sınava girmeleri gerekmektedir.
Kamu personelleri bu sınava girip belli bir seviyede puan alarak zamlı maaşlar alabilirler.

Sınav süresi 3 saattir (180 dakika). Almanca, Fransızca ve İngilizceden yapılacak sınavlarda
çoktan seçmeli testler kullanılır. Diğer dillerde sınav, test hazırlanabildiği takdirde bu yolla,
test hazırlanamadığı takdirde, Türkçeye ve yabancı dile çeviri şeklinde yapılır.
Çeviri için 150-200 kelimelik metinlerden yararlanılır. Sınavlarda sözlük ve sözlük
örevi yapan yardımcı araçlar kullanılmaz.

Çoktan seçmeli testlerin uygulandığı sınavların cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile
okunacak ve her doğru cevap için bir puan verilecektir. Adayların doğru cevap sayıları
toplanarak puanları bulunacaktır. Test hazırlanamayan dillerde çeviriler ÖSYM’de
kurulacak olan jüriler tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır.

Kamu Personeli Dil Sınavı, yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı
dil bilgisi seviyesini belirlemek için ÖSYM tarafından yılda 2 kez Mayıs ve Kasım aylarında
yapılan bir sınavdır. 80 soruluk çoktan seçmeli bir sınav olan KPDS’de soru dağılımı genellikle şöyledir:

Kelime bilgisi ve dilbilgisi bölümü (Grammar&Vocabulary).Toplam 15 puandır.
Bu bölümde; 5 soruluk kelime bilgisi (Vocabulary) : İsim (noun), sıfat (adjective),zarf (adverb) ve
öbeksi eylem (phrasal verb) biçiminde kelimeler sorulmaktadır. 3 soruluk z
aman bilgisi (Tenses)2 soruluk edat (Prepositions) : İngilizce’deki birlikte kullanım (collocation)
bilgisini ölçmeyi hedefler.5 soruluk bağlaçlar (Conjunctions) ve diğer konular test edilmektedir.
Cloze Test bölümüToplam 10 puandır. Bu bölümde 2 adet paragraf verilmektedir. Bu paragrafların
her birinde 5’er adet boşluk bulunur. Adaylar bu boşluklara gelecek kelime ya da kelime gruplarını
çoktan seçmeli sorulara cevap vererek bulurlar
Cümle Tamamlama bölümü (Sentence Completion)Toplam 10 puandır. Bu bölümde 10 adet
cümle yarım bırakılarak verilmiştir. Adaylar bu cümleleri seçeneklerden uygun olanı seçerek tamamlar.
Çeviri bölümü (Translation) Toplam 10 puandır. İngilizce-Türkçe ve Türkçe-İngilizce 5’er soru ş
eklinde uygulanır.
Paragraf Tamamlama (Paragraph Completion) Toplam 6 puandır. 6 kısa paragraf’tan birer
cümle çıkarılarak adayın seçenekler arasında bu cümleyi bulması beklenir.
Duruma uygun ifade (Situational Expression) Toplam 6 puandır. Adayın soruda verilen
duruma uygun gelebilecek cümleyi seçenekler arasında bulması beklenir.
Anlam bütünlüğünü bozan cümle (Irrelevant Sentence) Toplam 6 puandır. Adayın,
verilen paragrafta numaralandırılan cümlelerin hangisinin paragrafın geneline uymadığını bulması beklenir.
Anlamca en yakın cümle (Restatement) Toplam 6 puandır. Adayın verilen cümlelere en yakın anlamdaki
şıkkı işaretlemesi beklenir.
Diyalog Tamamlama (Dialogue Completion) Toplam 6 puandır. Adayın verilen karşılıklı konuşmada
boş bırakılan yere seçeneklerden uygun olanı yerleştirmesi beklenir.
Okuma (Reading)Toplam 25 puandır. Adaya 5 okuma parçası verilir. Her bir okuma parçası ile
ilgili 5’er soru sorulur.

KPDS geçerlilik süresi ne kadardır?

KPDS’nin geçerlilik süresi 2 yıldır. Ancak KPDS sonucunuzu maaşınıza eklediğiniz takdirde
geçerlilik süresi 5 yıl olacaktır. Beş yıl geçtiğinde KPDS notunuz bir seviye düşer.Örnek olarak
2007 yılında KPDS’den A almış bir kişi 2012 yılına kadar A notu üzerinden tazminat alırken,
2012 yılından itibaren bir seviye düşerek B notu üzerinden tazminat alır.

KPDS’de çeşitli strateji ve taktiklerle yüksek not alabilir miyiz?

KPDS’nin çeşitli bölümlerinde çeşitli strateji ve taktikler uygulamak mümkündür.
Ancak bu taktik ve stratejiler ile sınavın tamamında başarılı olmak imkansızdır.
KPDS’de yüksek not hedefliyorsanız, öncelikle kelime bilgisi (vocabulary) ve
dilbilgisi (grammar) konularında iyi bir seviyede olmanız gerekmektedir.
Bu bilgiyi taktik ve stratejilerle birleştirdiğinizde, hedeflediğiniz puanlara ulaşabilirsiniz.

  • ÜDS

Açılımı Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı olan ÜDS 2000 yılından bu yana uygulanan
merkezi bir dil sınavıdır. ÜDS sonuçları, yüksek lisans, doktora ve doçentlik için kullanılabilir.
ÜDS’den doçent adaylarının 100 üzerinden en az 65, doktora adaylarının 100 üzerinden en az
50 puan almaları gerekir. ÜDS her yıl Mart ve Ekim aylarında olmak üzere iki kez yapılır.
Sınavda Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimleri olmak üzere üç alan bulunmaktadır.
Her aday sadece gireceği alandaki soruları cevaplamaktadır. Hangi alandan sınava gireceğiniz
ÜDS sonucunuzu kullanacağınız alana (yüksek lisans/doktora alanına vb.) göre değişmektedir.
ÜDS sınavı 180 dakikadır ve bu süre içerisinde 80 soru cevaplanacaktır. Sınavda yanlış
doğruyu götürmez ve her soru 1.25 puandır. ÜDS’de kelime bilgisi, dilbilgisi ile yabancı
dilde okuduğunu anlama soruları bulunur. Soruların bölümlere göre dağılımı şöyledir:
Vocabulary & Grammar: 17 ,Cloze Test: 10,Sentence Completion: 10,
Translation: 4, Reading: 24, Dialogue Completion: 5, Paragraph Completion:  5,
Irrelevant Sentence: 5

ÜDS geçerlilik süresi ne kadardır?
ÜDS’nin geçerlilik süresi ile ilgili ÖSYM tarafından belirlenmiş bir tarih yoktur.
Kurumlar kendi aldıkları kararlara göre uygulamalarını şekillendirirler.
Örnek olarak belli kurumlar ÜDS sınavından alınan puanları ömür boyu geçerli sayarken,
bazı kurumlar ÜDS notunun son 2 ya da 3 yıl içerisinde alınmış olmasını şart koşmaktadırlar.

ÜDS’de çeşitli strateji ve taktiklerle yüksek not alabilir miyiz?
ÜDS’nin çeşitli bölümlerinde çeşitli strateji ve taktikler uygulamak mümkündür.
Ancak bu taktik ve stratejiler ile sınavın tamamında başarılı olmak imkansızdır.
ÜDS’de yüksek not hedefliyorsanız, öncelikle kelime bilgisi (vocabulary) ve
dilbilgisi (grammar) konularında iyi bir seviyede olmanız gerekmektedir. Bu bilgiyi taktik ve
stratejilerle birleştirdiğinizde, hedeflediğiniz puanlara ulaşabilirsiniz.

ÜDS’ye hazırlanmak için kursa gitmek gerekli midir?
ÜDS kursları konusunda adaylara çok çeşitli seçenekler sunmaktadır.
ÜDS evde çalışarak da hazırlanabileceğiniz bir sınav olmakla beraber, genelde
adayların çoğu ÜDS kurslarına gitmeyi tercih etmektedir. Bunun 2 sebebi vardır:
Öncelikle ÜDS kursu kişilere ihtiyaç duydukları motivasyonu ve çalışma sistemini getirir.
Kendi başına çalışmakta zorlanan adaylar için ÜDS kursları çeşitli ödevler ve ekstra
çalışmalarla hazırlık sürecini belli bir sisteme oturtur. Bu da sonuç olarak adayın moralini arttırarak
amaca daha fazla motive olmasını sağlar. Bunun yanında adayın sınıf ortamında olması,
hem başkalarının sorduğu sorulardan faydalanma hem de anlamadığı noktalar için
anında cevap alabilme fırsatını getirir. Bu açılardan bakıldığında ÜDS hazırlık
döneminde kursa gitmek adaylar için faydalı olmaktadır.

WWi International

İngilizce İngilizce Eğitiminde ‘İletişimsel Metod’ ve ‘Kişiye Özel’ eğitim sistemi ile dünyanın en büyük İngilizce dil modülü haline gelen World Wide Module, pek çok ülkede her yıl yüzbinleri aşan öğrencisine İngilizce’yi kolayca öğrenme ve konuşabilme imkanı sunmaktadır. World Wide Module; Oxford University Press, Longman, Prentice Hall, BBC ve Stanford University gibi eğitim kurumları ile Apple, IBM, SONY, and NEC gibi teknoloji firmalarının katkısı ile alanında uzman eğitimciler, bilgisayar programcıları ve sanatçılardan oluşan yaklaş.. Devamını Oku.

Kursiyer Yorumları

WWI | Kurumumuzdan Fotoğraflar

Kurumsal Referanslarımız