fbpx

Aile birleşimi için A1 seviyesinde Almanca

Aile birleşimi nedeniyle vize almak için Almanca öğrenmeye ihtiyaç duyuyorsanız, Almanca aile birleşimi kursuna kayıt olarak bu amacınıza ulaşabilirsiniz.

Almanya’da Bulunan Eşle Aile Birleşimi Yapacak Kişilere Yönelik Almanca A1 Grupları British Institute ‘de…

Bilindiği gibi Almanya tarafından alınan bir karar gereği, Almanya’da bulunan eşinin yanına yerleşmek için vize başvurusunda bulunan Türk vatandaşlarından temel düzeyde Almanca bilgisi istenmektedir. Almanya’da ikamet eden Türk yada Alman vatandaşı ile evlenip, bu ülkeye gitmek isteyen kişilerin Almanya’dan vize alması için A1 seviyesinde Almanca bilmeleri gerekmektedir.

Almanca Aile Birleşimi Nedir ?

Almanya’da yaşayan veya uzun süreli oturum hakkı olan biriyle evlenen her Türk vatandaşı aile birleşimi vizesi ile Almanya’ya gidebilmektedir.Eşle aile birleşimi yapılabildiği gibi, çocuklarda ailelerinin yanına aile birleşimi vizesi ile Almanya’ya gidebilirler.

Ancak Alman Hükümeti, aile birleşimi yapabilmek için bazı şartlar aramaktadır. (UYUM/ENTEGRASYON YASASI).

Almanya’ya gidecek kişi Almanya’daki yaşama daha kolay uyum sağlayabilmesi için öncelikle:

1- Alman Konsolosluğunun aile birleşimi vizesi için gerekli gördüğü Almanca dil yeterlilik sınavını başarıyla geçmek zorundadır.

2- Aile birleşimi yapanlar Almanya’da mutlaka sağlık koşullarına uygun ve güvenli bir konutta oturmaları gerekmektedir.Hatta Almanya’daki yaşanacak evin büyüklüğü bile önemlidir. Almanya’da yaşayan eşin evinin kira kontratına bakılır ve uygun olup olmadığına karar verilir.

3- Türkiye’den giden kişi Almanca dilini tam olarak konuşamayacağı için iyi gelirli bir işe girmesi hemen mümkün olmayabilir.Bu nedenle Almanya’da yaşayan kişiden son üç aya ait maaş bordrosu veya işyeri sahibi ise gelir beyan etmesi istenir. Böylece buradan giden kişi ile birlikte yaşamları garanti altına alınmış olur. Normalde aylık gelirden aylık genel giderler düşer (kira, borçlar vs.) ve kalan para iki kişinin(çocuklar varsa onlarında) yaşamasına yeterli olması önemlidir.

4- Türkiye’den giden kişinin Almanya’da bir sağlık sigortasına ihtiyacı vardır. İlk gittiğinizde sigortanız Almanya’daki eş sayesinde sağlanır.

Almanca Aile Birleşim Sınavı Nedir ? GOETHE ZERTIFIKAT – START DEUTSCH A1 EXAMEN

Aile Birleşimi Vizesine başvuracak kişilerin A1 seviyesinde Almanca’ ya hakim olması gerekir. Yani günlük işlerini ve temel ihtiyaçlarını kendi başına halledebilecek kadar temel Almanca bilgisine sahip olması gerekir.Almanca aile birleşim sınavı Alman Konsolosluğunun istediği Almanca dil yeterlilik puanını alabilmek için girilen sınavdır.

Almanca Aile Birleşim Kursu Nedir ?

Bir çok Almanca kursları vardır. Ancak konsolosluğun istediği Goethe sertifikası sınavına doğru hazırlanabilmeniz için aile birleşimi Almanca kursuna gitmeniz daha doğru olacaktır.Çünkü Almanca sınavı Alman eğitim sistemine uygun ve uyum yasası şartlarına göre yapılmaktadır.Bu nedenle gittiğiniz Almanca kursu öğretmenlerinin Almanya, Avusturya, İsviçre eğitimli ve Almanya’nın kültürünü bilen kişiler olması başarınız ve uyum sürecini hızlandırmanız için daha iyi olacaktır.Almanca sınavında Alman kültürüne ait sorular bulunmaktadır. Almanya sınav sistemi de Türkiye’dekinden farklıdır.

Aile Birleşimi Yapabilmek İçin Kaç Yaşında Olmalıyım ?

Evlilik yoluyla Almanya’ya gidecekler evli bile olsalar en az 18 yaşında olmak zorundadırlar.18 yaşından küçükler evlenerek aile birleşimi vizesi alamazlar.Türkiye’deki çocuklar aile birleşimi yoluyla anne veya babasının yanına gidecekse 16 yaşına kadar Almanca A1 sertifikası olmadan vize başvurusu yapabilirler.18 yaşını geçenler yetişkin sayıldığından aile birleşimi yapamazlar.Çocuklarla ilgili konular farklı şartlar gerektirir. En önemlisi Türkiye’den gidecek çocuğun burada ona bakacak kimsesi olmaması gerekir.Ayrıca anne veya babadan çocuğun hayatını mutlaka güvence altına alacak bir yaşam istenir. Detaylar için hukuk sitelerine bakabilirsiniz.

Aile Birleşimi A1 Almanca Sınavı Ne zaman ve Ne Sıklıkla yapılır?

Genellikle ayda 1 yapılmakla beraber başvurularda yaşanan yoğunluğa göre ayda 2  yada 3 kerede yapılabilir.

Aile Birleşimi A1 Almanca Sınavında en az kaç puan almak gerekir?

Sınavı geçebilmek için sınavda 100 üzerinden en az 60 puan almak gerekiyor.

Aile Birleşimi A1 Almanca Sınavını başarılı sonuç alamazsam sınava bir daha katılabilir miyim?

Sınava girmek için bir sınırlama bulunmamaktadır.Sınavı geçemediğiniz takdirde 1 hafta sonra tekrar sınava girebilirsiniz.

Sınava nasıl başvuru yapılır?

Sınav başvurunuzu kendiniz yapabilirsiniz.

Sınav ücreti ne kadar?

Sınav ücreti yaklaşık 250 TL dir.

 Eğer siz de aile birleşimi nedeniyle Almanca öğrenmeye ihtiyaç duyuyorsanız British Institute ‘ye gelin.

Konuya ilişkin İstanbul Alman Başkonsolosluğunun resmi web sitesinde şu bilgiler verilmiştir: 

“İkamet yasası ile ilgili yapılan köklü reformlar, Almanya`daki eşinin yanına yerleşmek isteyen yabancılara henüz vize talebinde bulunurken kendi ülkesinde basit düzeyde Almanca bilgisine sahip olduğunu kanıtlama zorunluluğu getirmektedir. Bu düzenlemeyle, Almanya`ya gelecek olan bu kişilerin en azından basit bir şekilde de olsa Almanca dilinde iletişim kurarak toplumsal hayata katılmalarının sağlanması amaçlanmaktadır. Bu yöntemle sonradan aile birleşimi yapan eşlere entegrasyon kurslarının başlangıç döneminde ve böylece Alman toplumuna uyum sağlamalarında kolaylık sağlanmış olacak ve Almanya`daki yaşamlarına daha iyi şartlarla başlama imkanı verilmiş olacaktır.

Almanya`ya gelecek olan eşin Almanca dilinde en azından basit düzeyde iletişim kurabildiği vize başvurusu sırasında kanıtlanmalıdır. Basit düzeyde Almanca bilgisiyle somut olarak Avrupa Konseyi tarafından geliştirilen “Diller için Ortak Avrupa Referans Çerçevesinin” A1 düzeyindeki bilgi seviyesi kastedilmektedir.”

Aile Birleşimi A1 Almanca Sınavı için mutlaka belli bir kurum yada kişilerden mi ders almak gerekiyor ?

Aile birleşimi sınavına katılmak için hazırlanma sürecinde sınava kendiniz yada istediğiniz bir kursa yazılarak hazırlanabilirsiniz.Hatta hiç bir kursa da gitmeyebilirsiniz. Goethe Enstitüsünde veya sınavı yapıyoruz diyen herhangi bir kurumda Almanca Aile Birleşimi Kursu almanız size herhangi bir avantaj veya dezavantaj sağlamaz. Ama sınav maalesef kolay ve basit değil. Sistemli ve düzenli bir çalışma gerektirdiğinden sınavı gerçekten iyi tanıyan ve Alman diline hakim kişilerden profesyonel yardım mutlaka almanız gerekir.

Alman Konsolosluğu’ nun sayfasından alıntıdır:

“- Henüz basit düzeyde Almanca bilgisine sahip olmayanlar, gerekli dil seviyesine ulaşabilmek için farklı imkanlardan yararlanabilirler. Belli bir kursa gitme mecburiyeti yoktur. İstenen dil seviyesine ne şekilde ulaşılacağı herkesin kişisel tercihine bırakılmıştır. Gerekli sertifikayı veren bazı kuruluşlar internet sayfalarında sınav içeriğine dair de bilgi vermektedirler. Kişileri Almanya`daki günlük hayata en iyi şekilde hazırlamak amacıyla, yapılan sınavlar iletişim kurma yeteneğine yönelik hazırlanmaktadır.Sınava göre hazırlanabilmeniz için sınavın içeriğine yönelik internette verilen bilgiler konusunda Almanca öğreneceğiniz öğretmeni uyarmanız tavsiye olunur.

Yukarıda anılan kuruluşlardan alınan sertifikanın ibraz edilmesi, otomatikman vize işlemleri çerçevesinde kişinin lisan bilgisinin kanıtlandığının kabul edilmesi anlamına gelmez. Sertifikanın,duruma göre doğru ve makul olup olmadığı ve başvuru sahibinin güncel olarak Almanca bilgisinin ne seviyede olduğu kontrol edilebilir. Vize başvurusu hakkında yegâne karar yetkisi Vize Bölümündedir.”

Kimler Almanca Aile Birleşim Sınavına Girmek Zorunda Değildir?( Bilgiler Alman Başkonsolosluğu web sayfasından alıntıdır.)

– Vize başvurusunda, başvuru sahibinin istenen Almanca bilgisine açık bir şekilde sahip olduğu anlaşılırsa, bunun ayrıca belgelenmesine gerek yoktur.Ayrıca söz konusu dil sertifikasının ibrazı aşağıdaki durumlarda da gerekmemektedir:

– Kişinin fiziksel veya zihinsel engelli olması durumunda (belgelenmeli)

– Üstün vasıflı kişilerin, araştırmacıların, şirket kuran kişilerin, iltica hakkı almış kişilerin ve Cenevre Mülteciler Sözleşmesine göre kabul edilmiş göçmenlerin eşleri (Türkiye’den ayrılmadan önce evlenmiş olanlar için geçerli).

– Entegrasyon ihtiyacının çok gerekli olmadığı durumlarda

– Avustralya, İsrail, Japonya, Kanada, Kore Cumhuriyeti, Yeni Zelanda veya Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlarının eşleri Henüz basit düzeyde Almanca bilgisine sahip olmayanlar, gerekli dil seviyesine ulaşabilmek için farklı imkanlardan yararlanabilirler. Belli bir kursa gitme mecburiyeti yoktur. İstenen dil seviyesine ne şekilde ulaşılacağı herkesin kişisel tercihine bırakılmıştır. Gerekli sertifikayı veren bazı kuruluşlar internet sayfalarında sınav içeriğine dair de bilgi  vermektedirler. Kişileri Almanya`daki günlük hayata en iyi şekilde hazırlamak amacıyla, yapılan sınavlar iletişim kurma yeteneğine yönelik hazırlanmaktadır.Sınava göre hazırlanabilmeniz için sınavın içeriğine yönelik internette verilen bilgiler konusunda Almanca öğreneceğiniz öğretmeni uyarmanız tavsiye olunur.Yukarıda anılan kuruluşlardan alınan sertifikanın ibraz edilmesi, otomatikmen vize işlemleri çerçevesinde kişinin lisan bilgisinin kanıtlandığının kabul edilmesi anlamına gelmez. Sertifikanın, duruma göre doğru ve makul olup olmadığı ve başvuru sahibinin güncel olarak Almanca bilgisinin ne seviyede olduğu kontrol edilebilir. Vize başvurusu hakkında yegâne karar yetkisi Vize Bölümündedir.

WWi International

İngilizce İngilizce Eğitiminde ‘İletişimsel Metod’ ve ‘Kişiye Özel’ eğitim sistemi ile dünyanın en büyük İngilizce dil modülü haline gelen British Institute, pek çok ülkede her yıl yüzbinleri aşan öğrencisine İngilizce’yi kolayca öğrenme ve konuşabilme imkanı sunmaktadır. British Institute; Oxford University Press, Longman, Prentice Hall, BBC ve Stanford University gibi eğitim kurumları ile Apple, IBM, SONY, and NEC gibi teknoloji firmalarının katkısı ile alanında uzman eğitimciler, bilgisayar programcıları ve sanatçılardan oluşan yaklaş.. Devamını Oku.

Kursiyer Yorumları

WWI | Kurumumuzdan Fotoğraflar

Kurumsal Referanslarımız